Translate

lördag 4 juli 2015

Socialtjänstchefen sparkad, jo och polisanmäld av kommunen.

Socialchefen Ingalill Frank i Falun har fått sparken och t.om. blivit polisanmäld,

"Socialchefen i Falu kommun, Ingalill Frank, får sparken och kommer både att JO-anmälas och polisanmälas. Detta efter att en extern granskning har pekat på oacceptabla brister under lång tid, särbehandling samt på att sekretessbelagda uppgifter har röjts." [1]

"I en extern utredning får socialförvaltningen stark kritik. Bland annat framgår att personal utsatts för kränkningar vid flera tillfällen och att ledningen brustit i sitt personalansvar." [2]



Tidningen Vision skrev 28 maj 2013 [3],

Arbetsmiljöverket granskade den psykosociala arbetsmiljön på ett gruppboende i Falu kommun, och beslutade om ett vite på 50 000 kronor. Nu anmäler socialförvaltningen myndigheten till JO, skriver Dalarnas Tidningar.

Orsaken är att inspektören från Arbetsmiljöverket är släkt med en anställd inom kommunens gruppboende, och därför misstänks för jäv.

– Vi måste bli granskade på ett juste sätt så att vi upplever att det är en objektiv granskning och inte en subjektiv granskning, säger Ingalill Frank, chef på socialförvaltningen till tidningen.


Samma enhetschef satte LVU på ett tvillingpar i Falun och placerade dem hos ett familjehem en gata ifrån hennes eget hem i Säter. Kanske detta borde granskas som någon form av jäv?

1 kommentar:

  1. BARNENS PERSPEKTIV! Vart tog den vägen?? Har den försvunnit i egot hos självgoda vuxna människor som inte kan se förbi sig själv, som har glömt varför dom får betalt av våra skattepengar, vill bli smickrade om det så är av "förövaren.?
    Är utbildningen och engagemanget SÅ dåligt?
    Är tillsynen på våra socialkontor och SÅ dåliga?
    Får en utredning se ut hur som helst? VEM granskar?
    Tina/socionom

    SvaraRadera