Translate

torsdag 22 oktober 2015

Laglös socialtjänst i Svalöv

Sedan tidigare i år har vi följt ett fall där en flicka blev bortförd från ett umgängesmöte i Hörby. Flickan var placerad i ett familjehem som socialtjänsten mer eller mindre verkar ha lovat få behålla henne permanent och gett förhoppningar om att få adoptera henne. Domstolar har återkommande kritiserat socialtjänsten i Svalöv då man har motarbetat flickans mamma att återförena med sitt barn.
I början av sommaren så avlägsnade mamman med sin dotter från ett övervakat möte vid ett café i Hörby. En större mob av anhöriga, journalister, politiker med intressen i fallet engagerade sig, man t.om. satte ut hittelön och hängde ut flickan med bild över Facebook och andra sociala medier. Polisen backade och sa att mamman egentligen inte hade utfört något brott, då mamman både hade vunnit ensam vårdnad och att lvu hade upphört, att det socialtjänsten skulle göra var att arbeta till en återförening.
Socialtjänsten i Svalöv utförde ett nytt LVU, varav förvaltningsrätten först accepterade detta, men tog tillbaka det senare under sommaren.

Den biologiska mamman och flickan har levt tillsammans i ca fyra månader, varit utomlands på semester och kommit tillbaka till Sverige. Socialtjänsten i Svalöv hittar dem, och åker hem till mamman och rycker flickan från sin nya situation. Det som kan tyckas oroväckande är att när den biologiska mamman förde bort flickan tidigare i år sågs det av många som barnmisshandel, att mamman tog med sig henne. Nu kom socialtjänsten i Svalöv hem till mamman med polis och handräckte flickan, vilket troligen har utsatt flickan för minst samma trauma, kanske värre.

Nu har domstolen ännu en gång gått emot socialtjänsten i Svalöv, "Kommun stoppade domstolens beslut. Ändå så trotsar Svalövs kommun domen genom att lägga ett nytt LVU och behåller flickan i sitt förvar.

"Domstolens beslut innebar att flickan omedelbart skulle återförenas med sin mamma. Men socialtjänstemännen från Svalöv förklarade efter förhandlingen att de just då fick inte tag på familjehemmet där flickan fanns.
Någon timme senare, på tisdagskvällen, hade socialnämnden fattat ett nytt beslut om omhändertagande av flickan.
"

Hur kan det få gå till såhär? Hur kan socialtjänsten återkommande köra över domstolarnas beslut om att flickan ska återförenas med sin biologiska mamma? Socialtjänsten i Svalöv har fått kritik om att motarbeta återföreningen mellan flickan och sin mamma, och de fortsätter att terroriserar mamman och flickan. Nu ska domstolen ännu en gång besluta om socialtjänsten har rätt, något som måste styrkas med någon nytt.

Läs gärna tidigare inlägg för att sätta er in i fallet:

Socialtjänsten i Svalövs maktmissbruk
Inget LVU för flickan som försvann i Hörby
Den bortförda treåriga flickan från Hörby
Mamman till flickan i Hörby intervjuas
Replik till Malin Lernfelt: Barn är inga ägodelar
Karin Rebas skriver om flickan i Hörby
Det socialliberala gänget fortsätter att jaga mamman i Hörby
Kritik mot denna blogg
Funderingar kring flickan i Hörby

Familjehemmet och Svalövs kontaktperson har demonstrativt visat att de inte vill att (mor och dotter) ska ha kontakt” skrev hon tidigare." [1]

Läs även en artikel skriven av Monica Antonsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar