Translate

söndag 31 maj 2015

Tjeckien och Norge demonstrerar mot det norska Barnevernet

Demonstrationer har utförts i Tjeckien och Norge mot Barnevernet, dvs den norska varianten av Socialtjänsten. [1]

Hasek har lovat att ge bort sin guldmedalj från OS i Nagano 1998 till någon som väljer att engagera sig i situationen. – Guldmedaljen är fantastisk. Jag uppskattar verkligen guldmedaljen. Men barnens liv tillsammans med sin mamma är något än viktigare och jag har bestämt mig för att ge medaljen till någon som kan göra sitt bästa för att barnen ska få vara tillsammans med min mamma, säger han Hasek till tjeckiska medier enligt hockeysverige.se.”



Se även filmer från demonstration i Norge:





Ett fall som inträffade här i Sverige är Nancy Schouten, från Holland. Familjen var på besök vid Munkfors och bodde i en stuga. Grannar och omgivningen började oroa sig och det skapades rykten. Man stormade stugan med åtta poliser och utförde en handryckning. 2

Kritik mot denna blogg

Jag har upptäckt att vissa personer har riktat kritik mot min blogg, eftersom jag uppmärksammar deras artiklar som smutskastar den biologiska mamman i Hörby och ställer mig emot deras agenda om att tvångsadoptera barn mot föräldrars vilja.



Personen som kritiserar min blogg säger att jag hänger ut människor, familjehem och socialtjänst, hotar dem? Hon kom till bloggen och började komentera, jag kände, ”jag orkar inte prata med denna kvinna” eftersom hon sa sig sitta på sanningen. Hur vet hon detta? Hur kan en utomstående ha sådan god insyn i ett ärende som är sekretessbelagt att hon kan säga sig veta sanningen? Det spelade ingen roll vad jag skrev, allt var fel och hon hade rätt.

Kvinnan som kritiserade min blogg är författare och skrivit ett antal böcker om barn och föreläser hos socialtjänsten. Hon är vän med Jenny Sonesson, fosterföräldrarna och en socialsekreterare vid socialtjänsten som handlägger ärendet om denna lilla flicka som de säger har rövats bort. Detta besvarar hennes ställningstagande och kan det t.om. vara så att det har begåtts tjänstefel eller sekretessbrott, eftersom hon säger sig ha insyn och veta sanningen?

Oavsett om hon har sett flickans journaler så har socialtjänsten i Svalöv fått skarp kritik då de har motarbetat en återförening mellan flickan och den biologiska mamman. Förvaltningsrätten och Kammarrätten har tagit bort LVU om flickan, polisen och åklagaren la ner förundersökningen eftersom mamman som ”rövade, / slet bort” den lilla flickan från umgängesträffen inte har gjort något olagligt.

Denna person som kritiserar min blogg tillsammans med ett gäng kompisar antar att jag är en person som är förtvivlad då socialtjänsten har tagit mina barn? Låt dessa individer tro detta, men detta stämmer inte.

Det är morsdag idag, jag hoppas den biologiska mamman har en bra stund tillsammans med sin dotter. I veckan är det förhandlingar i Förvaltningsrätten, de ska bedöma om socialtjänsten i Svalöv har gjort rätt genom att åter igen sätta LVU om barnet. Om ärendet läggs ner så borde ärendet vara avslutat.

lördag 30 maj 2015

Det socialliberala gänget fortsätter att jaga mamman i Hörby

Malin Lernfelt, Göteborgs Posten har skrivit ett till inlägg i ämnet att tvångsadoptera LVU barn. [1] Hon skriver dessutom att det finns en mob därute som hotar henne och hennes meningsfränden.

Det må vare inte helt omöjligt då dessa debattörer sätter fokus på är ett mycket känsligt ämne. Vilka föräldrar vill förlora vårdnaden och tvingas adoptera bort sina barn?

Fallet den lilla flickan i Hörby som debattörerna håller fram är ett utmärkt exempel på hur Socialtjänsten är en egen stat i staten och följer sina egna lagar. Varken Förvaltningsrätten, Kammarrätten eller Tingsrätten samt polisens åklagare kan stoppa socialtjänsten i Svalöv. Den socialliberala gänget utnyttjar och smutskastar den biologiska mamman som själv också är ett offer, var finns feminismen?
Det som kännertecknar Malin Lernfelt, Jenny Sonesson och Karin Rebas med flera är att man med ett tunnelseende endast lägger vikt och värderingar som gynnar fosterfamiljen. Ett tunnelseende många känner igen från handläggare hos socialtjänsten. Skrämmande är att dessa kvinnor sitter på maktpositioner och klankar ner på en ensam kvinna som själv är ett offer.

Socialtjänsten i Svalöv har återinsatt LVU på flickan, av denna anledning så söker även polisen efter henne. Dessförinnan så fanns inget brott, även då det socialliberala gänget använder uttryck som rövat, slita bort ect. Mamman och flickan gick in i ett konditori för att köpa något, slet hon bort flickan? I veckan kommer Förvaltningsrätten att besluta om socialtjänsten har gjort rätt angående att sätta LVU, om inte, kommer socialtjänsten i Svalöv att acceptera detta? Kommer det socialliberala gänget att acceptera detta? Jag är tveksam, man utnyttjar detta ärende för en agenda samtidigt som vissa i gänget verkar ha god kontakt med både familjehemmet och socialtjänsten i Svalöv.
Läs även:
Den bortförda treåriga flickan från Hörby
Mamman till flickan i Hörby intervjuas
Replik till Malin Lernfelt: Barn är inga ägodelar
Karin Rebas skriver om flickan i Hörby

Karin Rebas skriver om flickan i Hörby,

Ännu en vinklad artikel om flickan i Hörby, skriven av Karin Rebas för Västerbottens Kurien. [1]

Artikelförfattaren är Social Liberal och givetvis vän med Jenny Sonesson, folkpartist och vän med flickans fosterföräldrar. Innehållet är ungefär detsamma som tidigare artiklar skrivna av Jenny, Malin Lernfelt. Man målar upp den biologiska mamman som en brottsling och att rättsväsendet har gjort felaktiga beslut eftersom de kritiserar Socialtjänstens agerande. Förvaltningsrätten och Kammarrätten hävde LVU´t om flickan och Tingsrätten gav mamman ensam vårdnad. Polis och åklagare har lagt ner förundersökningen om misstanke om brott, men Socialtjänsten har återinsatt LVU, som ska till rätten under kommande vecka. [2]

Karin Rebas ställer sig kritisk till allt detta och förlitar sig blint på Socialtjänsten i Svalöv. Varför ska vi ha ett rättsväsende om Socialtjänsten kan leva efter egna lagar? Socialtjänsten blir då en egen stat i staten, något som liberaler borde frukta? Karin skriver,

Om mamman hade gett flickan en örfil hade hon kunnat bli anmäld för misshandel. Men när hon utan någon som helst förberedelse sliter bort flickan från dem hon ser som sin familj är det oklart om ett brott har begåtts.” Antagligen genomtänkta ord, ”sliter bort flickan” låter dramatiskt. I Kvällsposten kan vi läsa, [3]

– Flickan och mamman gick för att köpa något inne på konditoriet och sedan försvann de, säger Per Anders Norling på polisen i Lund till TT.

Läs även:
Den bortförda treåriga flickan från Hörby
Mamman till flickan i Hörby intervjuas
Replik till Malin Lernfelt: Barn är inga ägodelar

fredag 29 maj 2015

Replik till Malin Lernfelt: Barn är inga ägodelar

Malin Lernfelt, ledarskrivbent hos Göteborgsposten har skrivit en artikel till fosterföräldrarna för den lilla flickan i Hörby vars biologiska mamma förde bort förra veckan. [1]. Artikeln är hyllad av facebook vännen, Jenny Sonesson som vi uppmärksammade i följande artiklar: [2], [3]

Artikeln tar ställning för fostermamman och en underliggande agenda, att tvångsadoptera bort barn som är tvångsomhändertagna enligt LVU. Artikeln innehåller ensidig information, troligen från Jenny Sonessons artikel ”Barn måste adopteras mot föräldrarnas vilja” [4].

Ett exempel ur hennes artikel:

Trots att socialtjänsten gjort bedömningen att det i dagsläget är en risk för barnets hälsa att träffa de biologiska föräldrarna, trots politikerna i socialnämnden sagt nej till umgänge, och trots att Lunds tingsrätt skriver i sitt beslut att det är svårt att se hur "någon kan bryta sitt föräldraansvar mer än de har gjort", har både förvaltningsrätten och kammarrätten givit den biologiska mamman umgängesrätt.

Det hon inte skriver är att både Förvaltningsrätten och Kammarrätten har hävt LVU´t mellan modern och dottern. Att Tingsrätten förra sommaren har gett den biologiska mamman ensam vårdnad över dottern. Socialtjänsten har fått kritik i detta fall eftersom man har motarbetat relationen mellan den biologiska mamman och flickan. Och polisen tog bort sin efterlysning efter flickan eftersom mamman inte hade gjort något brott då hon tog flickan bort från umgängesträffen.

När Dagens Nyheter gjorde en intervju med den biologiska mamman, [5] ansåg Jenny Sonesson att DN hade tagit ställning för henne. Det man gjorde var att lyfta fram den andra sidan, något som journalister normalt brukar göra. Varför är du så ensidig och färgad Malin Lernfelt?

I intervjun med den biologiska mamman så berättar hon att även hon blev misshandlad av pappan och att hon har brutit all kontakt med honom. Antagligen befann sig mamman i en svår situation och hade det svårt att komma loss. Var finns feminismen ni värnar om?

Ni talar om att sätta barnen i fokus, deras rättigheter osv. Var finns nätverkstänkadet, att hitta alternativa lösningar hos barnens närhet? Är inte detta bättre än att fylla ut ett tomrum hos barnlösa familjer? Du skriver,

Alla som har eller någon gång har haft barn, eller som är insiktsfulla nog att förstå att barn inte är potatissäckar som man kan skicka runt hur som helst, borde förstå vilket trauma det innebär.

Många barn behandlas idag som potatissäckar och skickas runt till olika barnhem. Dessa barn kostar samhället omkring 4000 kronor om dagen, varför? Varför är barn en handelsvara som vårdbolag och fosterfamiljer tjänar pengar på? Det är sannolik inte Hilton dessa barn bor på?

Och var finns rättssäkerheten hos de vuxna när varken Malin eller Jenny bryr sig om Förvaltningsrätten, Kammarrätten, Tingsrätten och Polisen? Socialtjänsten verkar bara ha kört på vilket de har fått kritik om. Vi kanske borde lägga ner hela rättsväsendet eftersom deras talan verkar inte finnas något värde i?

Mamman som förde bort flickan, detta är en konsekvens hur samhället har agerat mot henne. Enligt polisen har hon inte gjort något olagligt, låt dem få återförenas. Familjehemmets antagande var att ta hand om flickan, men inte för alltid. Det som verkar ha hänt är att fosterföräldrarna har fäst sig vid flickan, detta är inte omänskligt. Den biologiska mamman säger, ” – Nej, jag vill att hon ska kunna ha kontakt med dem (fosterföräldrar) också i framtiden.

Ps: Barn är inga ägodelar, inte heller handelsvaror.

torsdag 28 maj 2015

Mamman till flickan i Hörby intervjuas

Igår skrev jag ett längre inlägg om den lilla flickan från Hörby, [1] där jag kom fram att källan till den mest negativa informationen kom från en äldre artikel skriven av Jenny Sonesson [2], som är vän med fosterföräldrarna till flickan. Och troligen har hon fått informationen från fosterfamiljen som själva vill adoptera flickan.

Idag fann jag att Dagens Nyheter har gjort en intervju med den biologiska mamman, där vi även kan läsa följande: [3].

"I mars i år beslutade tingsrätten i Lund att Maria interimistiskt ska ha kvar vårdnaden om sin dotter och riktade hård kritik mot socialnämnden för att ärendet i onödan har dragit ut på tiden. ”Enligt tingsrättens bedömning har socialnämnden genom sitt agerande inte underlättat för (dottern) att knyta an till sin mamma och den processen har dragit ut på tiden alltför länge”, skriver tingsrätten."

Mamman berättar även att Socialtjänsten har motarbetat henne, "– De har aldrig arbetat för att min dotter ska kunna flytta hem. Jag har samarbetat med dem, men de gjorde ingenting, säger hon."

Mamman berättar vidare att även hon blev misshandlad av pappan till dottern och att hon befann sig i en situation som hon hade svårt att ta sig ur, samt att hon inte har någon avsikt att bryta dotterns kontakt med fosterföräldrarna. "– Nej, jag vill att hon ska kunna ha kontakt med dem också i framtiden, säger Maria."

Jenny Sonesson har reagerat på denna artikel via sitt twitterkonto:



Vad menar Jenny Sonesson med detta? Är det fel av Dagens Nyheter att ta fram båda sidorna av historien, eller är det endast hennes variation som gäller? Jenny Sonesson har arbetat som pressekreterare hos EU-ministern Birgitta Ohlsson och på Folkpartiets riksdagskansli. Som politiker och en offentlig person, representant av demokrati så borde hon tänka sig för.

onsdag 27 maj 2015

Den bortförda treåriga flickan från Hörby

En treårig flicka har blivit bortförd av sin biologiska mamma vid konditori Boijertz i Hörby, fredagen den 22 maj. Polisen gick ut på Facebook och ville ha information från allmänheten, men reaktionen blev så stor att polisen valde att plocka bort inlägget.

– Det var ett misstag av oss att använda Facebook i det här ärendet. Det var tänkt som ett komplement, ett sätt att få in uppgifter från de som kanske hört eller sett något. Men vi hade för bråttom. Vi kan bara förtydliga att det inte finns någon brottsmisstanke och att vi inte borde lagt ut det första inlägget, säger Patrik Isacsson, lokalpolisområdeschef Ringsjöbygden.” [1]

Historien började 2012, Socialtjänsten gjorde ett oanmält hembesök och hittade flickan som då var fyra månader gammal, “som var så misskött och apatisk att hon verkade död.” [2]
Fadern ska enligt artikeln i Helsingborgs Dagblad ha misshandlat flickan sedan födseln, “Enligt den dom som Lunds tingsrätt så småningom skulle meddela slog och nöp den biologiska pappan flickan så att hon fick stora blåmärken över hela kroppen. Vid ett tillfälle bröt han avsiktligt av den lilla babyns lårben. I februari 2013 dömdes pappan till två och ett halvt års fängelse för grov misshandel och grov fridskränkning.
Mamman ska även hon ha blivit dömd för misshandel eftersom hon inte tog flickan till sjukhuset.

Om man läser vidare i Helsingborgs Dagblad så finner vi att mamman idag har vårdnaden över flickan. Hösten 2013 faställde både Förvaltningsrätten och Kammarrätten att omhändertagandet enligt LVU skulle upphöra. Mamman väckte även talan hos Tingsrätten och fick ensam vårdnad om flickan.

Personligen fick jag inte riktigt ihop detta från början. Om pappan medvetet har knäckt flickans ben och mamman varken ingrep eller tog flickan till sjukhus hur kan då mamman både få vårdnaden samt vinna bort LVU i både Förvaltningsrätten och Kammarrätten? Enligt domstolarna så ska även Socialtjänsten arbeta på att återförena flickan med sin biologiska mamma.

Enligt Sydsvenskan [3] säger mammans advokat,
Nu hävdar advokat Katarina Nordqvist, mammans juridiska ombud i en rad domstolsprocesser, att socialtjänsten i hemkommunen aktivt motarbetat en återförening mellan den biologiska mamman och flickan.
– De är rabiata i det här ärendet, säger Katarina Nordqvist....

Socialtjänsten tyckte fortfarande inte att mamman skulle få ta hand om sitt barn. Men i förvaltningsdomstolen fick tjänstemännen kritik för att de inte bäddat för en återförening. Domstolen slog också fast att mamman hade rätt till umgänge i närvaro av socialtjänsten.

Nu verkar det som om att Socialtjänsten har motarbetat återföreningen mellan den biologiska mamman och flickan. Två domstolar har nekat Socialtjänsten LVU, En annan domstol har get mamman vårdnaden samt kritiserat Socialtjänsten att motarbeta återförening mellan mamman och flickan. Och, polisen har plockat bort sin efterlysning på Facebook eftersom de säger att mamman inte har gjort något brott att föra bort flickan från konditoriet.

Om man återgår till artikeln i Helsingborgs Dagblad, [1] så har Olle Lönnaeus målat upp en bild där de biologiska föräldrarna har betett sig som monster. Om det stämmer det som står i artikeln så anser t.om. jag att de har förbrukat sin rätt till att ha vårdnaden över sitt barn. Men om vi granskar källan till denna artikel så finner vi att informationen troligen kommer från en annan artikel i Expressen, [4], “Barn måste adopteras mot föräldrarnas vilja”, skriven av en fd socialsekreterar, Jenny Sonesson.

Socialtjänsten i Svalöv gjorde 2012 ett oanmält hembesök i en villa efter att anmälan från BVC inkommit. De hittar ett fyra månader gammalt spädbarn som är blekt och apatiskt. Socialsekreterarna tror först att flickan är död. På akuten upptäcks att barnet har blåmärken och ett brutet lårben. Vid polisförhör framkommer det att flickan, som vi kan kalla Johanna, blivit misshandlad av sin pappa sedan födseln. Han har nupit, bitit och vid upprepade tillfällen slagit flickan. En kväll la fadern det nakna spädbarnet på klinkergolvet i badrummet och slog med knuten näve rakt i dotterns mage. Modern stod i dörröppningen utan att ingripa. Vid ett annat tillfälle böjer fadern ett av Johannas ben.” [4]

Jenny Sonesson har en agenda och jobbar för att kunna tvångsadoptera barn utan föräldrars vilja. Hon är dessutom vänn med flickans både fosterföräldrar över Facebook. Och fosterföräldrarna verkar även själva jobba för att adoptera flickan från den biologiska mamman.

Så källan till artiklarna som sprids där flickan föräldrar målas upp som monster, hänvisas härmed till Jenny Sonesson (fd socialsekreterare) som troligen har fått informationen från fosterföräldrarna som vill få bort den biologiska mamman ur flickan liv.

lördag 23 maj 2015

Ellinor tvångsvårdades i tre år

Elinor Schyman, 18, tvingades sitta inlåst i tre år. Nu klandras Jönköpings kommun för behandlingen. – Jag är lycklig över att kunna sova i min egen säng igen, säger hon till jkpglive.se.

Efter en incident i skolan där Elinor slog till en lärare på armen, gjorde skolan en polisanmälan mot henne. Där börjar tre år av socialens vård, som nu i skarpa ordalag kritiseras av IVO.

Läs mer: JKPG

tisdag 19 maj 2015

Debatt i Ring P1

Dagens första inringare till Ring P1 är en advokat som kritiserar Socialtjänsten. Han diskuterar vårdnadstvister och att barn far illa, samt att socialsekreterarna inte har tillräcklig erfarenhet och utbildning. Han tar även upp diskriminering mot människor från andra kulturer och att socialtjänsten har förinställda uppfattningar.



måndag 18 maj 2015

Norge får kritik för att tvångsomhänderta romska barn



Norge får hård kritik för sin behandling av romer. Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter är oroad, bland annat för det han kallar Norges extremt frekventa tvångsomhändertaganden av romska barn.

Läs mer: Sveriges Radio

söndag 17 maj 2015

Blev häktade efter ett sjukhusbesök

Läs en skrämmande historia om hur två föräldrar blev anklagade för att ha förgiftat sina egna barn efter ett sjukhusbesök. "När barnen åkte in till akuten häktades föräldrarna"

Helsingborgs Dagblad

lördag 16 maj 2015

Ett av Sveriges lönsammaste HVB- hem stängdes av IVO.

Ett av Sveriges mest lönsamma HVB- hem har fått stänga igen efter kritik från IVO. [1] Dalarnas kommuner tillsammans har betalat detta företag ca 75 miljoner kronor. [2]

Bristerna utgör sådana allvarliga missförhållanden att de innebär en fara för ungdomarnas hälsa och utveckling samt personliga säkerhet.

Verksamheten, som drivs av 4 You i Dalarna AB, har lämnat motstridiga och felaktiga uppgifter angående hur många och vilka ungdomar som är inskrivna i verksamheten och var de befinner sig. Det har också framkommit att verksamheten för placering av ungdomar använder lokaler som man inte har tillstånd för.

Att verksamheten inte följer sitt tillstånd medför konsekvenser för redan utsatta ungdomars möjlighet att få de insatser de är i behov av. Verksamheten har varken kontroll på antalet inskrivna eller var de bor, ungdomarna flyttas runt och det finns ingen stabilitet i vare sig boende eller behandlingsinsatser.


Källa: IVO

fredag 15 maj 2015

Artikel om rättssäkerheten hos Socialtjänsten

Erik Philipson i föreningen Barnets bästa har skrivit en debatt artikel hos SVT Opinion, där han riktar kritik till Socialtjänsten och dess rättssäkerhet. Mycket läsvärd.

SVT Opinion

torsdag 14 maj 2015

Vinster i HVB-hem

Ännu en artikel om vinstdrivande vårdbolag som tar hand om omhändertagna barn.

När allt är betalt, utom bolagsskatt, får de här bolagen mer än 20 kronor över på varje vårdhundring. I några fall blir det 40–50 kronor över. Varaktigt, det är inte extrema händelser enstaka år.


Källa: Dagens Samhälle

onsdag 13 maj 2015

Rättssäkerheten brister hos Socialtjänstens it-programvara

Hos Socialtjänsten i Nacka har man upptäckt att deras it- system inte är rättssäkert. "Journalanteckningar, beslut och utredningar som felaktigt raderats. En person riskerade att felaktigt dömas i domstol efter att fel personnummer använts i en sökning utan att systemet upptäckt det. En annan person fick vänta två veckor på trygghetslarm för att den som skulle få beställningen inte såg den."

Socialtjänsten har själv gjort en IVO anmälan, och de anser att felaktigheterna beror på buggar i systemet och bristande support från företagen Pulsen. "Anders Heland som är affärsområdesansvarig på Pulsen pekar på att de flesta bristerna beror på nya arbetssätt."

Troligen finns det även brister hos Socialtjänsten hur de använder systemet, men socialtjänsten kan väl inte ha fel? Systemet finns hos 20 kommuner runt om i landet, och ingen annan kommun har ännu upptäckt bristerna...

Källa: Computer Sweden

tisdag 12 maj 2015

Mormor blev misstrodd av Socialtjänsten

Det här är en mormors berättelse, om att uppleva det värsta: att bli misstrodd om att kunna ta hand om sitt barnbarn, att få veta att man visserligen är den viktigaste personen i det lilla barnets nätverk – men att man ändå inte duger i socialtjänstens ögon.


Hon vill ta hand om sitt barnbarn

En av orsakerna till att hon blev misstrodd är att hon blev vräkt och hade dålig ekonomi, men idag har hon ett jobb. Samtidigt satsar socialtjänsten pengarna på att placera barnet på ett familjehem som kostar mångdubbla än ett stöd till att barnet skulle kunna bo hos en närstående. Hur tänker egentligen Socialtjänsten?

söndag 10 maj 2015

Intervju med Annina Karlsson och hennes dotter Cecilia.

Annina Karlsson intervjuas tillsammans med sin nu vuxna dotter, Cecilia, som hon lyckades rädda undan socialen i Simrishamn, genom att ta henne och fly från Sverige.
Annina är mamma till Donia Hassan, som dog hos sin fosterfamilj.

måndag 4 maj 2015

söndag 3 maj 2015

Om Olle som förlorade sin mamma

En hemsk berättelse hur Socialtjänsten tillsammans med andra myndigheter kan utföra maktmissbruk genom vänskap och kontakter mot vårdnadshavare. [Dagens Nyheter]

Detta är inte helt ovanligt på mindre orter där ortens invånare ofta har växt upp tillsammans, gått i samma skolor och umgås på fritiden.